Elektroninen musiikki ja biisinteko

27.8.2018 – 24.5.2019

Katso tästä linjan opetussuunnitelma

Linja on suunniteltu niin vasta-alkajalle kuin edistyneemmällekin harrastajalle. Linjan aikana panostetaan opiskelijan oman tekemisen ja luovuuden tukemiseen. Linjan tarkoituksena on antaa opiskelijalle valmiuksia toimia itsenäisesti musiikkialalla, sekä valmentaa opiskelijaa jatko-opintoihin pyrkimiseen. Tarjolla on laadukasta, käytännönläheistä opetusta paitsi itse pääaineesta myös esim. siihen liittyvän osaamisen markkinoinnista, musiikin teoriasta ja alaan liittyvästä yrittäjyydestä. Linjan hintaan sisältyy myös yksi viikoittainen soittotunti: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit, kitarat tai laulu. Halutessaan opiskelija saa yksityistuntinsa elektronisesta musiikista tai biisinteosta.

Vuoden aikana käydään läpi muun muassa seuraavia: äänisuunnittelu (syntetisaattori (subtractive & FM), samplaus, audion manipulointi, efektit), elektronisen musiikin eri elementit (rummut, basso, leadit, soinnut, efektit jne.), miksaus (perusteet ja luovuus), DJ:nä toimiminen, elektronisen musiikin historia (lyhyt oppimäärä), elektroninen musiikki livenä, musiikin teoriaa elektronisen muusikon näkökulmasta, elektronisen musiikin promootio ja julkaiseminen, remixaaminen ja masterointi (perusteet ja kotimasterointi).

Opiskelijalla on suositeltavaa olla käytettävissään tietokone, johon on asennettu jokin seuraavista ohjelmista: Ableton Live / Logic 9 tai X / Reason / FL Studio / Bitwig / Reaper / Cubase / Presonus Studio 1. Linja on mahdollista aloittaa myös ilman omaa tietokonetta ja hankkia tarvittava ohjelmisto oppilaitoslisenssillä.

Pääpaino kurssin aikana on Ableton Live-ohjelmalla, mutta tehtävät pyritään toteuttamaan siten, että ne voi suorittaa millä tahansa yllä mainituista DAW-ohjelmista.

Kurssin pääopettajana toimii Josu Mämmi, joka on julkaissut elektronista musiikkia itse sekä hollantilaisen Twisted Shuffle -levymerkin kautta. Hänen edellinen levynsä Spring/Summer 16 arvosteltiin arvosanoin 4,5/5 Dj Mag-lehdissä sekä Euroopassa että Amerikassa. Levylle osoittivat tukensa mm. Laurent Garnier, Bambounou ja Jori Hulkkonen. Josu Mämmi valmistui Helsingin Metropolia AMK:sta musiikkipedagogiksi vuonna 2013. Hänen seuraava julkaisunsa tulee ulos Superlife Recordsin kautta vuoden 2017 alussa.

Linjan hinta: 550€/kuukausi sisältäen majoituksen (2hh) sekä lounaan opiskelupäivinä. (Lisähinta 1hh 156€/kk). Opiskelumaksu ilman majoitusta 100 euroa/vko. Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus ostaa lisää yksityistunteja.

Comments are closed