YOUTH IN ACTION -HANKE

 

Eu-logoYouth in Action Nuorisotoimintaohjelma

Varsinais-Suomen Kansanopisto on mukana Euroopan unionin Youth in Action –ohjelmassa, jonka avulla vuosittain tuhannet eurooppalaiset nuoret pääsevät ulkomaille suorittamaan vapaaehtoispalvelua. Varsinais-Suomen Kansanopisto toimii vastaanottavana ja lähettävänä organisaationa EVS-projektissa ‘Arts and Culture over the Borderlines’ (’Taidetta ja kulttuuria yli rajojen ’).

Projektimme pyrkii tuomaan yhteen erimaalaisia ja –taustaisia nuoria ihmisiä työskentelemään luovissa projekteissa musiikin, teatterin ja taiteiden parissa. Projektimme antaa nuorille mahdollisuuden kehittää omia ideoitaan ja ottaa vastuuta niiden toteuttamisesta. Samalla vapaaehtoistyö tutustuttaa heitä uusiin kulttuureihin ja elinikäiseen oppimiseen.

 

Kolmikko syksyn lastennäytelmässä

EVS-kolmikko syksyn 2015 lastennäytelmässä

MIKÄ ON EVS?
Eurooppalainen Vapaaehtoistyö (EVS) on osa Euroopan unionin Youth in Action –ohjelmaa. Se antaa eurooppalaisille nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden toteuttaa itseään vieraassa maassa palkattoman ja täysipäiväisen vapaaehtoistyön kautta, joko EU:n sisällä tai ulkopuolella. Näin ohjelma pyrkii kehittämään solidaarisuutta, yhteisymmärrystä ja suvaitsevaisuutta nuorten keskuudessa ja kannustamaan aktiiviseen kansalaisuuteen.

Varsinais-Suomen Kansanopisto toimii vastaanottavana organisaationa EVS-projektissa ‘Arts and Culture over the Borderlines’ (’Taidetta ja kulttuuria rajojen yli’). Projektimme pyrkii tuomaan yhteen erimaalaisia ja –taustaisia nuoria ihmisiä, mukaan lukien kehitysvammaisia, työskentelemään luovissa projekteissa musiikin, teatterin ja taiteiden parissa. Projektimme antaa nuorille mahdollisuuden kehittää omia ideoitaan ja ottaa vastuuta niiden toteuttamisesta. Samalla vapaaehtoistyö tutustuttaa uusiin kulttuureihin ja elinikäiseen oppimiseen.

Varsinais-Suomen Kansanopistolla on myös mahdollisuus lähettää suomalaisia nuoria muihin Euroopan maihin suorittamaan vapaaehtoispalvelua. Eri Euroopan maista löytyy laaja kirjo vastaanottavia tahoja, jotka tarjoavat erilaisia vapaaehtoisprojekteja eri aloilta. Lisätietoja vapaaehtoisuudesta ja hakumenetelmistä voi lukea joko CIMO:n sivuilta (www.cimo.fi) tai tiedustella Varsinais-Suomen Kansanopistolta (kansanopisto@vsko.fi).

Tule sinäkin mukaan!

Pitkät evs-jaksot alkavat yleensä syksyisin, joten jos olet kiinnostunut lähtemään matkaan syksyllä 2018, otathan pikaisesti ennen vuoden vaihdetta yhteyttä, niin voidaan katsoa yhdessä vaihtoehtoja.

 Eu-logo

Comments are closed