Musiikkiteknologia

27.8.2018 – 24.5.2019

Katso tästä linjan opetussuunnitelma

Musiikkiteknologia-linja antaa opiskelijalle ajanmukaisen näkymän nykypäivän musiikissa käytettävään teknologiaan, laitteisiin ja ohjelmistoihin.

Linja painottuu kahteen pääalueeseen: studiotoimintaan ja live-äänentoistoon. Opintoihin kuuluu myös tutustuminen muuhun esitystekniikkaan. Tarjolla on laadukasta, käytännönläheistä opetusta paitsi itse pääaineesta myös siihen liittyvän osaamisen markkinoinnista ja alaan liittyvästä yrittäjyydestä. Opiskelijat saavat myös jatko-opintoihin liittyvää opintojen ohjausta. Linjan opetustarjontaan kuuluu yksi viikoittainen soittotunti: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit (myös vapaa säestys), kitarat tai laulu. Tarvittaessa pyrimme löytämään opettajan myös esim. puhallinsoittajille.

Musiikkiteknologia-linjan opetus lähtee liikkeelle opiskelijan omista taidoista ja tavoitteista. Aikaisempia musiikkiopintoja ei välttämättä tarvita, vaan linja sopii mainiosti myös itseoppineille ja aloittelijoille.
Lukuvuosi jakautuu musiikillisten teemojen mukaan jaksoihin (mm. Pop/rock, blues, groove/funk) Jokaiseen jaksoon kuuluu mahdollisuus opitun materiaalin live-esitykseen, keikan tallentaminen ja musiikkimaailman ammattilaisen vierailuluento.

Jaksojen lisäksi läpi koko lukuvuoden jatkuu musiikin teorian ja kulttuurialan yleistiedon opetus. Linjalla on mahdollista suorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton vaatimuksia vastaavia musiikinteorian perusteet 1/3-, 2/3- ja 3/3-tutkintoja sekä vastaavia instrumentti- ja laulututkintoja.

Musiikkiteknologia-linja toimii ponnahduslautana musiikkimaailman teknologia-ammattilaiseksi haluavalle. Samalla se antaa valmiuksia hakeutua jatkokoulutukseen esimerkiksi konservatorioihin ja muihin alan oppilaitoksiin. Linjalaisten käytössä ovat opiston studio ja äänentoistolaitteistot.

Linjan pääopettajana toimii Jaakko Savela.

Linjan hinta: 550€/kuukausi sisältäen majoituksen (2hh) sekä lounaan opiskelupäivinä. (Lisähinta 1hh 156€/kk). Opiskelumaksu ilman majoitusta 100 euroa/vko. Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus ostaa lisää yksityistunteja.

Comments are closed