Pop & Rock

27.8.2018 – 24.5.2019

Katso tästä linjan opetussuunnitelma

Pop & Rock -linjan tarkoituksena on tukea opiskelijan persoonallista musiikillista ilmaisukykyä ja antaa valmiuksia jatko-opintoihin pyrkimiseen. Linja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kehittää soitto- ja/tai laulutaitoaan, lavaesiintymistään, musiikin teorian tuntemustaan, biisintekotaitojaan sekä musiikkiteknologian hallintaa. Tarjolla on laadukasta, käytännönläheistä opetusta paitsi itse musiikista, myös sen markkinoinnista ja siihen liittyvästä yrittäjyydestä. Opiskelijat voivat halutessaan tehdä harjoitustentteinä konservatorioiden edellisten vuosien pääsykokeita, ja saavat tähän laaja-alaista pääsykoevalmennusta. Opiskelijoille annetaan myös jatko-opintoihin liittyvää opinto-ohjausta. Opiston henkilökunnalta löytyy ensikäden tietoa useista konservatorioista sekä korkea-asteen musiikkioppilaitoksista (ammattikorkeakoulut, Sibelius-Akatemia). Heikommalla teoriapohjalla aloittaville on tarjolla tukiopetusta pienryhmissä tai jopa yksittäin. Vaatimaton pohja musiikin teoriassa ei ole este opinnoille. Instrumenttivalikoima kattaa kaikki bändisoittimet: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit (myös vapaa säestys), kitarat ja laulu. Tarvittaessa pyrimme löytämään opettajan myös esim. puhallinsoittajille.

Tarjolla on kolme pääpainotusvaihtoehtoa: instrumentti-/laulupainotteiset opinnot, biisintekoon painottuvat opinnot ja musiikkiteknologiaan (äänittäminen, miksaaminen ja masteroiminen, notaatio) painottuvat opinnot. Nämä vaihtoehdot konkretisoituvat yksityistuntien muodossa: musiikkiteknologin yksityistunti on musiikkiteknologian tunti, kitaristi taas saa kitaratunnin. Jokaisella opiskeluviikolla opiskelijalla on sekä pää- että sivuinstrumentin yksityistunti. Lukuvuosi jakaantuu musiikillisten teemojen mukaan jaksoihin (mm. pop/rock, blues/soul/R’n’B, groove/funk). Jokaiseen jaksoon kuuluu mahdollisuus opitun materiaalin esittämiseen livenä, keikan tallentaminen ja musiikkimaailman ammattilaisen vierailuluento. Syntyneille demoäänityksille etsitään väyliä eteenpäin, pois pöytälaatikoista.

Jaksojen lisäksi läpi koko lukuvuoden jatkuu musiikin teorian ja kulttuurialan yleistiedon opetus. Linjalla on mahdollista suorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton vaatimuksia vastaavia musiikinteorian perusteet 1/3-, 2/3- ja 3/3-tutkintoja sekä vastaavia instrumentti- ja laulututkintoja. Pop & Rock -linja tarjoaa ponnahduslaudan musiikkimaailman ammattilaiseksi haluavalle, halusitpa sitten soittaa tai laulaa, esiintyä artistina tai kenties toimia musiikin tuottajana, sanoittajana tai biisintekijänä. Samalla se antaa valmiuksia hakeutua jatkokoulutukseen esimerkiksi konservatorioihin ja muihin alan oppilaitoksiin. Pop & Rock -linjalla on käytössään useita treenitiloja. Bändi- ja soittotuntitilojen lisäksi linjan opinnoissa käytetään opiston studiota.

Linjan pääopettajana toimii Saana Murtojärvi.

Linjan hinta: 550€/kuukausi sisältäen majoituksen (2hh) sekä lounaan opiskelupäivinä. (Lisähinta 1hh 156€/kk). Opiskelumaksu ilman majoitusta 100 euroa/vko. Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus ostaa lisää yksityistunteja.

Comments are closed