Kurssit 2023

Varsinais-Suomen Kansanopisto järjestää vuonna 2023 äänittämiseen, äänentoistoon, äänenkäsittelyyn, elektroniseen musiikkiin sekä DJ-toimintaan liittyviä lyhytkursseja.
 DJ-alkeis- ja jatkokurssi, Kotistudion perusteet sekä Liveäänentoiston perusteet järjestetään lähiopetuksena VSKO:n opetustiloissa Paimion keskustassa.
  Johdatus elektronisen musiikin tuotantoon sekä Ableton liven alkeet- ja jatkokurssit järjestetään etäyhteyden välityksellä.
Kurssit kestävät 1-5pv, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssit toteutetaan pääsääntöisesti päiväopetuksena.  Tarkempi aikataulu ilmoitetaan kurssikohtaisesti. Lounas- ja muista tauoista voidaan sopia opettajan ja ryhmän kesken.
________________________________

Ableton liven alkeet ETÄKURSSI 27.5.2023 (70€)

Ableton Live on yksi suosituimmista ohjelmista elektronisen musiikin tuottamiseen ja säveltämiseen. Kurssilla käydään läpi Ableton Live 11 – ohjelman perustoiminnot, joiden avulla pääsee alkuun musiikin tuottamisessa. Oppilaat tekevät kurssilla opetuksen mukana harjoituksia, joiden avulla perustoiminnot opetellaan käytännössä. Kurssille tarvitset tietokoneen ja asennetun Ableton Live 11 ohjelman.
Ilmaisen kokeiluversion voi ladata täältä: https://www.ableton.com/en/trial/
Huom! Kurssi järjestetään etäopetuksena.
Kurssin opettajana toimii Aki Himanen.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Ableton Liven jatkokurssi ETÄKURSSI 1.4.2023 (70€)

Ableton Live on yksi suosituimmista ohjelmista elektronisen musiikin tuottamiseen ja säveltämiseen. Kurssilla syvennetään taitoja Ableton Live 11 – ohjelman toiminnoista.

Oppilaat tekevät kurssilla opetuksen mukana harjoituksia, joiden avulla asiat opetellaan käytännössä. Kurssille tarvitset tietokoneen, asennetun Ableton Live 11 ohjelman sekä taidot Ableton Live-ohjelman alkeista.
Ilmaisen kokeiluversion voi ladata täältä: https://www.ableton.com/en/trial/
Huom! Kurssi järjestetään etäopetuksena.
Kurssin opettajana toimii Aki Himanen.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

DJ-kurssi aloittelijoille 22.-23.4.2023 (110€)

Kurssin aikana käydään tiiviisti läpi modernin DJ-työskentelyn perusteita sekä eri tyylejä. Tavoitteena on, että opiskelija oppii käyttämään DJ-laitteistoa, DJ-ohjelmistoja, ja toimimaan DJ:nä suosimassaan tyylilajissa.
Kurssin aikana opetellaan soittamista sekä digitaalisesti että vinyyleillä. Kurssin päätteeksi järjestetään ilta paikallisessa anniskeluravintolassa jossa kukin opiskelija soittaa dj-setin. Lisäksi kukin opiskelija tuottaa ns. Mixtapen jossa esittelee tyyliään. ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Kotistudion perusteet  6.-7.5.2023 (110€)

Kurssilla käydään läpi perustason kotistudion pystyttämiseen tarvittavaa laitteistoa ja sen käyttöä. Osana laitteistoa syvennytään myös erilaisiin kuuntelujärjestelmiin (kaiuttimet, kuulokkeet) ja niiden sijoitteluun erilaisissa huoneissa. Huoneakustiikka-osiossa käsitellään yksinkertaisia ja kustannustehokkaita keinoja parantaa studion tarkkaamon ja äänitystilan akustiikkaa. Kurssilla tutustutaan käsitteisiin DAW, plug-in, virtual instrument ja midi, sekä tutustutaan näiden käyttöön erilaisten ohjelmistojen yhteydessä. Osa kurssista käsittelee äänittämisen perusteita kuten mikrofonityyppejä (dynaaminen, kondensaattori, nauha, piezo) ja niiden eroja ja käyttötarkoituksia erilaisten instrumenttien äänityksissä. Kurssilla tutustutaan myös äänen käsittelyn perusteisiin.
Kurssin opettajana toimii Kari Laaksonen.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Liveäänentoiston perusteet  20.-21.5.2023 (110€)
 

Kurssilla käydään läpi erilaisten äänentoistojärjestelmien (mm. point source ja line array) yhtäläisyyksiä ja eroja. Tarkemmin syvennytään 2.1 / 2.2 point source-järjestelmän asetteluun ja virittämiseen kulloiseenkin tilaan sekä siihen, kuinka akustinen tila vaikuttaa äänentoistoon ja miten tila tulee huomioida äänentoistoa virittäessä. Tämän lisäksi perehdytään monitorointiin (in ear- sekä kaiutin-), monitorien viritykseen ja kierron (vihellys, vinkuna) välttämiseen. Opittuja teoria-asioita kokeillaan käytännössä äänittämällä jotain instrumenttia ja kuuntelemalla äänitystä erilaisissa tiloissa äänentoiston kautta.
Kurssin opettajana toimii Kari Laaksonen.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Johdatus elektronisen musiikin tuotantoon 29.5.-1.6.2023 ETÄKURSSI (190€)

Kurssilla käydään läpi yleisimpiä elektronisen musiikin tuotantotapoja. Tavoitteena on, että opiskelija oppii tunnistamaan erilaisia elektronisen musiikin tyylejä ja oppii perusteet elektronisen musiikin tuottamisesta tietokonetta apuna käyttäen. Jokainen opiskelija tuottaa kurssin aikana vähintään yhden oman kappaleen alusta loppuun. Kurssin lopuksi tutustutaan lyhyesti myös DJ-työskentelyyn. Kiinnostuneet voivat jatkaa kurssilta suoraan DJ-työskentelyyn syvemmin paneutuvalle viikonloppukurssille.

Osallistumisen vähimmäisedellytyksinä opiskelijalta tulee löytyä omat kuulokkeet sekä oma kannettava tietokone, jolle on asennettuna Garage Band, Ableton Live, FL Studio, Logic, Cubase tai muu vastaava DAW -ohjelma. Musiikin perusteiden ymmärtäminen on suotavaa.

Huom! Kurssi järjestetään etäopetuksena.
Kurssin opettajana toimii Aki Himanen.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

DJ-alkeiskurssi 3.-4.6.2023  (110€)

Kurssin aikana käydään tiiviisti läpi modernin DJ-työskentelyn perusteita sekä luodaan katsaus lähinnä elektronisen musiikin eri tyyleihin. Tavoitteena on, että opiskelija oppii sekä analogisten että digitaalisten DJ-laitteistojen käytön ja miksauksen perusteet ja saa näin eväitä oman DJ-toiminnan aloittamiseen itselleen mielekkäällä tavalla.

Kurssin aikana opetellaan soittamista alalla eniten käytetyillä soittimilla ja miksereillä. Kurssilaisilla ei tarvitse olla olemassa levyjä tai musiikkitiedostoja kurssille osallistuakseen.

Kurssin opettajana toimii DJ, muusikko ja säveltäjä Maria Soini.

 

 

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

DJ-jatkokurssi  12.-13.8.2023 (110€) 

DJ-jatkokurssi on tarkoitettu dj-työskentelyn perusteet hallitsevalle dj:lle. Jatkokurssilla tarkastellaan muun muassa erilaisia dj-tyylejä, omien dj-edittien tekoa sekä useammalla kuin kahdella soittimella soittamista. Lisäksi kokeillaan scratch-tekniikan perusteita. Kurssi huipentuu paikalliseen anniskeluravintolaan jossa kukin kurssilainen soittaa dj-setin.
Kurssin opettajana toimii DJ, muusikko ja säveltäjä Maria Soini.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Majoitus

Kurssien aikana on mahdollista majoittua VSKO:lla edulliseen hintaan joko omilla tai opiston liinavaatteilla. Liinavaatteet sisältävän majoituksen hintaan sisältyy myös pyyhe. Kaikissa huoneissa on oma wc/suihkutila, ja opistolla majoittuvien on mahdollista käyttää huoneiden yhteydessä olevia yhteiskeittiöitä.

Kurssimaksu

Kurssi-ilmoittautuminen kursseille on alkanut. Ilmoittautumisia otetaan vastaan kurssien alkamiseen saakka. Ilmoittautumisen jälkeen lähetetään sähköpostilla kurssivahvistus ja lasku, joka tulee olla maksettuna ennen kurssin alkua. Vahvistuksen yhteydessä saat lisätietoja ja matkustusohjeet. Huomioithan, että kurssi-ilmoittautumiset ovat sitovia. Kurssimaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, ettei kurssille ilmoittaudu riittävää määrää opiskelijoita, tai lääkärintodistusta vastaan.

Kurssimaksuun ei sisälly ruokailuja. Kursseille osallistuvien on mahdollista käyttää esim. mikroaaltouunia, vedenkeitintä ja kahvinkeitintä. Opistolla majoittuvilla on käytössään myös yhteiskeittiö.

Kursseihin liittyvät kysymykset voi osoittaa koulutussihteerille.

Koulutussihteeri

Kaisa Mustalampi
050 913 4656
kansanopisto@vsko.fi

Vistantie 37
21530 Paimio

TÄYTÄ ILMOITTAUTUMISLOMAKE TÄSTÄ

Tietosuojaseloste (avaa linkki tästä uudelle välilehdelle)    Vakuutan olevani täysi-ikäinen.Toimitan huoltajani allekirjoittaman suostumuksen kurssille osallistumisesta viimeistään kurssin alkaessa.

    OTA YHTEYTTÄ