Pelimusiikki

Linja on suunniteltu niin vasta-alkajalle kuin edistyneemmällekin harrastajalle. Linjan aikana panostetaan opiskelijan oman tekemisen ja luovuuden tukemiseen. Tarkoituksena on antaa opiskelijalle valmiuksia toimia itsenäisesti pelimusiikkialalla, sekä valmentaa opiskelijaa jatko-opintoihin pyrkimiseen.

________________________________

Tarjolla on laadukasta, käytännönläheistä opetusta paitsi itse pääaineesta myös esimerkiksi siihen liittyvän osaamisen markkinoinnista, musiikin teoriasta ja alaan liittyvästä yrittäjyydestä. Linjan hintaan sisältyy myös yksi 30min viikoittainen yksityistunti: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit, kitarat tai laulu. Halutessaan opiskelija saa yksityistuntinsa elektronisesta musiikista, biisinteosta tai musiikkiteknologiasta (studio ja live).

Vuoden aikana käydään läpi muun muassa seuraavia aiheita: sävellys, sovittaminen, orkestrointi, musiikkiohjelmistojen käyttö, samplekirjastojen käyttö ja luominen, äänisuunnittelu (syntetisaattori (subtractive, FM, Additive, Wavetable), audion manipulointi, efektit), miksaus (perusteet ja luovuus), pelien ja pelimusiikin historia, musiikin teoria ja masterointi. Lisäksi kurssin aikana tutustutaan Unity-ohjelmiston perusteisiin ja ääniominaisuuksiin. Vuoden aikana on tarkoitus kokeilla äänisuunnittelua myös käytännössä yhteistyökumppanien toimittamiin Unity-peliprojekteihin.

Opiskelijalla on suositeltavaa olla käytettävissään tietokone, johon on asennettu jokin seuraavista ohjelmista: Ableton Live / Logic 9 tai X / Pro Tools / Reason / FL Studio / Bitwig / Reaper / Cubase / Presonus Studio 1. Linja on mahdollista aloittaa myös ilman omaa tietokonetta ja hankkia tarvittava ohjelmisto oppilaitoslisenssillä.

Pääpaino kurssin aikana on Ableton Live-, Pro Tools- ja Unity-ohjelmistoilla, mutta tehtävät pyritään toteuttamaan siten, että ne voi suorittaa millä tahansa yllä mainituista DAW-ohjelmista.

Kurssin pääopettajana toimii Josu Mämmi, joka on julkaissut elektronista musiikkia itse, Super Life Recordsin sekä hollantilaisen Twisted Shuffle -levymerkin kautta. Hän on myös julkaissut sample-kirjastoja sounds.com:ssa ja Beatport Soundissa omalla Self Help Series -labelilla. Hänen edellinen levynsä Spring/Summer 16 arvosteltiin arvosanoin 4,5/5 Dj Mag-lehdissä sekä Euroopassa että Amerikassa. Levylle osoittivat tukensa mm. Laurent Garnier, Bambou-nou ja Jori Hulkkonen. Josu Mämmi valmistui Helsingin Metropolia AMK:sta musiikkipedagogiksi vuonna 2013.

KATSO OPINTOSUUNNITELMA
Linjan hinta:

485€/kk sis. majoituksen (2hh). Lisähinta 1hh 156€/kk. Lounas opiskelupäivinä 95€/kk
105€/vk ilman majoitusta ja lounasta

Opintolinjan hinta sisältää 30min yksityisopetusta viikoittain (pl. ensimmäinen ja viimeinen viikko). Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus ostaa lisää yksityistunteja.