Musiikki

Musiikkilinjalla opiskelu ei ole päätoimista, eikä siten oikeuta KELA:n opintotukeen. Musiikkilinja on tarkoitettu esim. työn ohessa opiskeleville, ja sen lukujärjestys koostetaan kullekin opiskelijalle yksilöllisesti muiden linjojen opinnoista.

________________________________

Musiikkilinjalla opiskeleva voi valita itselleen mieluisia opintoja opiston muiden linjojen tarjonnasta 18h/vk. Opiskelu ei ole päätoimista, ja linja on tarkoitettu esim. työnsä ohessa opiskeleville. Musiikkilinjan opintoihin voi kuulua esim. musiikin teoriaa, bändisoittoa, musiikkiteknologiaa ja elektronisen musiikin opintoja. Lukujärjestys pyritään rakentamaan opiskelijan toiveiden mukaiseksi, mutta esim. bändiopetusta haluavan on oltava ohjatuissa treeneissä kahdesti viikossa, eivätkä valinnat ole siten täysin vapaita. Useimmiten musiikkilinjan opiskelijoille valikoituu kolme 6x45min opiskelupäivää viikossa.

Musiikkilinjan hintaan ei sisälly yksityisopetusta, mutta yksityistunteja on mahdollista ostaa lisähintaan. Useimmissa tapauksissa suosittelemme säännöllisiä yksityistunteja toivovalle kuitenkin päätoimista opiskelua, jolloin 30min viikottainen yksityistunti kuuluu opintojen hintaan.

Lukuvuosi jakaantuu musiikillisten teemojen mukaan jaksoihin (mm. pop/rock, blues/soul/R’n’B, groove/funk). Jokaiseen jaksoon kuuluu mahdollisuus opitun materiaalin esittämiseen livenä, keikan tallentaminen ja opiston ulkopuolisen ammattilaisen vierailuluento.

Jaksojen lisäksi läpi koko lukuvuoden jatkuu musiikin teorian opetus. Linjalla on mahdollista suorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton vaatimuksia vastaavia musiikinteorian perusteet 1/3-, 2/3- ja 3/3-tutkintoja sekä vastaavia instrumentti- ja laulututkintoja.

Myös musiikkilinjan opiskelijoilla on mahdollisuus saada oikeus opiston harjoitus/studiotilojen itsenäiseen käyttöön. Bändi- ja soittotuntitilojen lisäksi linjan opinnoissa käytetään opiston projektistudiota.

Vaatimaton pohja musiikin teoriassa ei ole este opinnoille. Linja tarjoaa ponnahduslaudan musiikkimaailman ammattilaiseksi haluavalle, halusitpa sitten soittaa tai laulaa, esiintyä artistina tai kenties toimia musiikin tuottajana, sanoittajana tai biisintekijänä. Samalla se antaa valmiuksia hakeutua jatkokoulutukseen esimerkiksi konservatorioihin ja muihin alan oppilaitoksiin

Linjan hinta:

85€/vk ilman majoitusta ja lounasta. Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus ostaa yksityistunteja, ja majoittua opistolla lisähintaan.