Pop & Rock

Pop & Rock -linjan tarkoituksena on tukea opiskelijan persoonallista musiikillista ilmaisukykyä ja antaa valmiuksia jatko-opintoihin pyrkimiseen. Linja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kehittää soitto- ja/tai laulutaitoaan, lavaesiintymistään, musiikin teorian tuntemustaan, biisintekotaitojaan sekä musiikkiteknologian hallintaa.

________________________________

Tarjolla on laadukasta, käytännönläheistä opetusta paitsi itse musiikista, myös sen markkinoinnista ja siihen liittyvästä yrittäjyydestä. Opiskelijat voivat halutessaan tehdä harjoitustentteinä konservatorioiden edellisten vuosien pääsykokeita, ja saavat tähän laaja-alaista pääsykoevalmennusta. Opiskelijoille annetaan myös jatko-opintoihin liittyvää opinto-ohjausta.

Opiston henkilökunnalta löytyy ensikäden tietoa useista konservatorioista sekä korkea-asteen musiikkioppilaitoksista (ammattikorkeakoulut, Sibelius-Akatemia). Heikommalla teoriapohjalla aloittaville on tarjolla tukiopetusta pienryhmissä tai jopa yksittäin.

Linjan hintaan sisältyy myös yksi 30min viikoittainen soittotunti: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit, kitarat tai laulu. Halutessaan opiskelija saa yksityistuntinsa elektronisesta musiikista, biisinteosta tai musiikkiteknologiasta (studio ja live).

Lukuvuosi jakaantuu musiikillisten teemojen mukaan jaksoihin (mm. pop/rock, blues/soul/R’n’B, groove/funk). Jokaiseen jaksoon kuuluu mahdollisuus opitun materiaalin esittämiseen livenä, keikan tallentaminen ja musiikkimaailman ammattilaisen vierailuluento. Syntyneille demoäänityksille etsitään väyliä eteenpäin, pois pöytälaatikoista.

Jaksojen lisäksi läpi koko lukuvuoden jatkuu musiikin teorian opetus. Linjalla on mahdollista suorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton vaatimuksia vastaavia musiikinteorian perusteet 1/3-, 2/3- ja 3/3-tutkintoja sekä vastaavia instrumentti- ja laulututkintoja.

Pop & Rock -linjalla on käytössään useita treenitiloja. Bändi- ja soittotuntitilojen lisäksi linjan opinnoissa käytetään opiston studiota.

Vaatimaton pohja musiikin teoriassa ei ole este opinnoille. Linja tarjoaa ponnahduslaudan musiikkimaailman ammattilaiseksi haluavalle, halusitpa sitten soittaa tai laulaa, esiintyä artistina tai kenties toimia musiikin tuottajana, sanoittajana tai biisintekijänä. Samalla se antaa valmiuksia hakeutua jatkokoulutukseen esimerkiksi konservatorioihin ja muihin alan oppilaitoksiin.

KATSO OPINTOSUUNNITELMA
Linjan hinta:

485€/kk sis. majoituksen (2hh). Lisähinta 1hh 156€/kk. Lounas opiskelupäivinä 95€/kk
105€/vk ilman majoitusta ja lounasta

Opintolinjan hinta sisältää 30min yksityisopetusta viikoittain (pl. ensimmäinen ja viimeinen viikko). Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus ostaa lisää yksityistunteja.